Havuçlu Dolma (12 ay ve üzeri çocuklar için)

Malzemeler
4 adet dolmalık biber
2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
10 dal ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı kıyma
½ çay bardağı mısır yağı
½ çay bardağı su
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Su

Yapılışı
Soğanın kabuklarını temizleyip küp küp kesin.
Havucun dışını temizledikten sonra rendenin ince tarafıyla rendeleyebilir ya da robotta küçük küçük parçalayabilirsiniz.
Pirincin içinde olabilecek çöp ve taşları ayıkladıktan sonra su ile yıkayın.
Derin bir kabın içine hazırladığınız soğan, havuç, maydanoz ve pirinci koyun.
Kabın içine kıyma, yağ, ½ çay bardağı su, salça ve baharatları ilave ettikten sonra dolma harcını iyice karıştırıp kenara bırakın.
Dolmalık biberlerin tohumunu temizleyin.
Kabağın dışını temizleyip, enlemesine ikiye kestikten sonra içini oyun.
Kabakların ve dolmalık biberlerin içini dolma harcı ile doldurup tencereye sıralayın.
Tencereye dolmaların üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip orta harlı ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Çocuğunuza yoğurt veya ayranla birlikte ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Öneriler
● Biber ve kabakların büyüklüğüne göre tarifte verilen adetten daha az veya fazla miktarda kullanabilirsiniz.
● Dolma harcını pazı veya lahana sarması için de kullanabilirsiniz.
● Kabak ve biber haricinde domates, patates, kereviz dolması da yapabilirsiniz.
● Ağız tadınıza göre kıyma miktarını arttırıp azaltabilir ya da kıymasız olarak hazırlayabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler