Malzemeler
Hamuru için;
3 – 3,5 su bardağı beyaz un
1 su bardağı ılık su
1/2 çay bardağı mısır yağı
1 paket (10 gr) instant maya
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1 adet orta boy domates rendesi
1 adet orta boy havuç rendesi
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için;
1 orta boy domates
1 adet orta boy çarliston biber
1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
10 adet dilimlenmiş kokteyl zeytin
10 adet sucuk
Yapılışı
Hamurun yapılışı
Derin bir kabın içine instant maya, un, yoğurt, pekmez ve tuzu koyup karıştırın. Önce 3 su bardağı unu koyun, su eklendikten sonra hamurun kıvamına göre kalan unu ekleyebilirsiniz.
Su ile mısır yağını başka bir kapta karıştırın.
Unlu karışıma yağlı suyu dökerken hamuru bir tahta veya plastik kaşıkla karıştırın. Hamuru 5 dakika kadar yoğurun, elinize yapışmayacak ama yumuşak bir kıvama gelene kadar kalan unu ekleyin.
Kabın üzerini kapatarak en az 1 saat bekletin.
Hamur kabarırken siz de pizza sosu ve üzeri için malzemeleri hazırlayın.
Sosun yapılışı
Küçük bir sahana zeytinyağı, domates rendesi ve ince ince rendelenmiş havucu koyarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Domates salçası, su ve tuzu ilave edip koyu bir kıvama gelecek şekilde pişirin.
Üzerinin süslenmesi
Peynirleri rendenin kalın tarafıyla rendeleyin yada robotta parçalayın.
Biberlerin sap ve tohumlarını temizledikten sonra ince halkalar şeklinde kesin.
Domateslerin kabuğunu soyup suyunu sıktıktan sonra küp küp kesin.
Sucuk dilimlerini dörde bölüp hazırlayın.
Pizzanın hazırlanması
Fırın tepsisini mısıryağı ile hafif yağlayın.
Pizza hamurunu 1 parmak kalınlığında olacak şekilde tepsiye yerleştirin ve 30 dakika daha bekletin.
Hazırladığınız sosu bir fırça ile pizza hamurunun kenarlarından 1 parmak boşluk kalacak şekilde sürün. Sos fazla gelirse pizzanın yanında servis yapabilirsiniz.
Pizzanın kenarlarından 1 parmak boşluk kalacak şekilde peynir rendesini üzerine serpin.
Biber,zeytin, sucuk ve domatesleri yerleştirin.
Pizzanın kenarlarından 1 parmak boşluk kalacak şekilde bıraktığınız malzemesiz kısmı bir bıçak ile keserek bırakın. Bu sayede pizza piştiğinde çevresindeki malzemesiz kısım kabarık olacaktır.
180ºC derecedeki fırında pizzanın altı ve kenarları pembeleşene kadar pişirin.
Öneriler
• Pizzanıza farklı bir tat katmak isterseniz sosunu brokoli ve labne peynir ile hazırlayabilirsiniz.
• Çocuğunuzun beğenisine göre pizzanın üzerine az miktarda kekik serpebilirsiniz. ü Kaşar peyniri yerine mozarella ve parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.
• Pizzanın üzerine kavrulmuş kıyma, ton balığı, sosis veya salam gibi malzemeler kullanabileceğiniz gibi sadece sebzeli olarak da hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder