Tereyağlı Kurabiye (8 ay ve üzeri)

Malzemeler
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır unu
3 çorba kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı baking powder (kabartma tozu)
1 tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı
Yumurtayı derin bir kaba kırıp şekerle birlikte iyice karıştırın. Tereyağı, vanilya ve baking powderı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Önce mısır ununun tamamını karışıma döküp yoğurun ardından da ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edene kadar beyaz unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur istenilen kıvama gelince üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Fırını 140°C dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakırken siz de kurabiyeleri hazırlayın. Elinize bir parça hamurdan alıp iki avucunuz arasında yuvarlayarak serçe parmağınız kalınlığında uzun çubuklar yapın. Bebeğinizin tutabileceği uzunlukta bıçakla keserek sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine aralıklarda dizin. Kurabiyeleriniz iyice sertleşene kadar pişirin.

Öneriler
Bebeğinizin yumurta alerjisi varsa bu tarifi kullanmayın.
Şeker yerine pekmez kullanabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler