Kızımın doğum günü menüsündeki tarifleri eklemeye devam edeyim. Bu hafta sonu annemde olacağım için nete giremeyebilirim o yüzden tarifimi şimdiden eklemek istedim. Umarım herkes için güzel bir hafta sonu olur. Artıık havalar ısınsın piknik yapmak istiyoruz maaile... Hele büyük kızım havalar ısınsada piknik yapsak diye dualar etmeye başladı...
Kış bitmeden son elmalı pastamı minik kızımın doğum gününde yapmak istedim. Bizim evde tarçın ve elma çok sevildiği için sıklıkla yaparım elmalı pastayı. Her şekilde yaparım elmalı kurabiyeleri o anki haleti ruhiyeme bağlı bazen aceleyle poğaça şeklinde yaparım , bazen ay çöreği gibi sararım bazende hem göze hemde mideye daha güzel hitap ettiğini düşündüğüm rolu şeklinde yaparım . En çokta bu halini beğenirim aslında yapılışı diğerlerinden çok pratik ve bir o kadarda şık duruyor.... Sizde deneyin muhahhak pişman olmayacaksınız.
Tekrar herkese güzel bir hafta sonu diliyor ve hemen tarife geçiyorum..
ELMALI RULO PASTA
Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Harcı İçin :
5 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz içi
2 yemek kaşığı tarçın
Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Önce elmalarımızı soyup rendeleyelim. Rendelediğimiz elmazları bir tavaya alıp şeker ve tarçını katıp elmalar suyunu verip tekrar çekenekadar güzelce pişirelim. Ateşten alacağımız zaman fındık içi ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakalım.
Diğer tarafta hamurumuzu hazırlamak için un ve kabartma tozu hariç tüm malzeme iyice yoğurulur kabartma tozu ve un eklenerek kurabiye hamuru elde edilir.
250 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Harcı İçin :
5 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz içi
2 yemek kaşığı tarçın
Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Önce elmalarımızı soyup rendeleyelim. Rendelediğimiz elmazları bir tavaya alıp şeker ve tarçını katıp elmalar suyunu verip tekrar çekenekadar güzelce pişirelim. Ateşten alacağımız zaman fındık içi ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakalım.
Diğer tarafta hamurumuzu hazırlamak için un ve kabartma tozu hariç tüm malzeme iyice yoğurulur kabartma tozu ve un eklenerek kurabiye hamuru elde edilir.
Hamurumuz ikiye bölünerek her parça hamur merdane yardımı ile 1/2 cm kalınlığında açılır ve her tarafına hazırladığımız harçtan sürülerek rulo şeklinde sarılır. Elde ettiğimiz 2 rolumuzu tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Soğuyan kurabiyelerimiz servis esnasında dilimlenerek üzerine pudra şekeri serpilir.Vee son olarakta afiyetle yenir…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder