MARMELATLI KURABİYE

Eveeeet nerde kalmıştık , tariflerimize kaldığımız yerden devam edelim... Zorunlu bir ayrılıktan sonra tekrar herşeyin yolunda olması ve burada olmak çoook güzel...
Sizde benim gibi reçel ve marmelatları çook seviyorsanız bu kurabiyeyi kesin denemelisiniz. Kurabiyesi ağızda misler gibi dağılıyor hele içindeki marmelat insanı mest etmeye yetiyor valla .. 5 çayına , özel günlerdeki masalarıanıza hele hele çocuklaınızın doğum günleri için ideal bir tarif. Hem göze hem mideye hitap ediyor. Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif . Bendeeen söylemesi sonra pişman olursunuz : ))
MARMELATLI KURABİYE


Malzemeler :

1 Paket margarin ( yumuşamış)
5 Kaşık pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Yumurta ( beyazı üstüne)
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
Fındık içi
Böğürtlen reçeli
Tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar alınarak elde yuvarlatılır. Ortasına baş parmağınızla bastırarak çukur açıp üzerine yumurta beyazı sürüp fındığa bulayıp tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 c fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca biraz soğuması beklenerek soğuyunca kurabiyelerdeki çukur yerlere böğürtlen reçeli veya istediğiniz başka herhangi bir reçel konarak servis tabağına alınır.
Kurabiyemiz servise hazırdır.Güzel bir çay demleyip afiyetle yiyin...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler