VİŞNELİ ŞARLOT

Namı değer mayhoşum. Çok süper bir pasta üstüne basa basa kesinlikle deneyin diyorum. Asla ve asla pişman olmayacaksınız buna söz veriyorum. Bu pastayı sevgili arkadaşım http://hulelayemek.blogcu.com/ sayesinde keşfettim.
Katıldığımız pasta yarışmasında ilk dikkatimi çeken pasta olmuştu hemen kaydetip denedim ve süper oldu. En son olarak eşimin arkadaşları yemeğe geldiğinde yapmıştım ve çoook beğenilmişti. Hem görüntü hemde tad olarak süper bir pasta. İçindeki damla çikolata ve vişne bambaşka bir tad veriyor pastaya .Hani derler ya yemede yanında yat aynen öyle valla..Neyse lafı uzatmayayımda tarife geçeyim merak edenler olduğunu biliyoruuum..Hadi size kolay gelsin .
Tarifi eklemeden önce sevgili http://hulelayemek.blogcu.com/ hulelecıma çoook teşekkürler ediyorum sayesinde bu süper tatla tanıştım..Çok sağool canım
VİŞNELİ ŞARLOT
Malzemeler
3 yumurta
3 fincan un
2 fincan şeker
1/2 fincan süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Vişne sosu için malzemeler:
1 kaşık dondurulmuş vişne
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı su
iç malzemesi:
2 poşet krem şanti
u bardağı soğuk süt
1 kase vişne
1/2 su bardağı damla çikolata
Yumurta şeker ve süt iyice çırpılır.Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya eklenerek sıvı bir hamur elde edilir. Dikdörtgen fırın tepsisine döküp hamuru tepsinin her tarafına yayıp önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri hafif kızarana dek pişirelim.
Pastamız pişerken bizde diğer tarafta içine süreceğimiz vişneli harcı hazırlayalım. Harcımız için ayırdığımız vişnelerden 2 kaşığını blendırdan geçirip 1 kaşık su ve 1 kaşık şekerle birlikte pişirip sosumuzu hazırlayalım.
Kekimiz pişince hemen fırından çıkarıp sıcakken üzerine ılık vişneli sosumuzdan her tarafına sürüp bir bez yardımı ile sıcağı sıcağına rulo yapıp buzdolabında 1-2 saat bekletelim.
Bu arada krem şantimizi hazırlayıp dolapta kıvam almasını sağlayalım.
Rulo pastamızı dolaptan çıkarıp ince ince dilimleyelim. Büyükçe yuvarlak bir kasenin içini streç film ile kaplayıp kestiğimiz pasta dilimlerini ortadan başlayarak kasenin kenarlarına kadar yerleştirelim.
Damla çikolataları ,vişneleri ve kalan pasta dilimlerini parçalayıp krem şantiye ekleyelim ve krem şantimizi kasemizin içine yerleştirdiğimiz pastaların içine dolduralım. Güzelce yayıp üstünü düzleştirelim. ( Eğer kaseniz büyükse ve iç harç yetmezse krem şantinin içine 5-6 tane petibör büsküvi ekleyin) Üzerini streç film ile kaplayarak dolaba atıp 4-5 saat bekletelim. Servis ederken ters çevirerek servis tabağına alalım...Vee afiyetle yiyelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler