TIRTIL KURABİYE

Tam başlığa yakışır bir tarif bu gerçektende dumanı üstünde . Dün akşam kızımla beraber yaptık ve çok keyif aldık. Geçen haftalarda tırtıl kurabiye yapmaya kalkmış ve kalıp poşetimiz sayesinde hüsrana uğramıştık tam hevesle tırtıl yaparken poşet elimizde patlamıştı. Zavallı kızım tırtıl yapamadığı için çok üzülmüştü. Dün markette yeni bir şırınga aldık ve eve gelip tırtıllarımızı yapmaya başladık... Veee çok güzel oldu. Annemler bendeydi akşam kardeşim , ablam falan hiç birşey kalmadı...Çocuklar buna bayılıyor sizde deneyin muhakkak.Mutfağa çocuklarınızla birlikte girin birşey yapabilip size yardımcı oldukları için mest oluyorla başarabilmek onları heveslendiriyor.

Evet bu kadar laf yeter icraaata geçelim dimi....

TIRTIL KURABİYE

Malzemeler:

125 gr Tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tarçın, kakao

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızz zeytinyağı, şeker , vanilya ve yumurtayı ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra içine kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak akışkan ( çokta sulu değil normal kurabiye hamurundan az daha yumuşak ) bir hamur elde edelim. Hamurdan ırtıl uçlu şırıngaya koyup parmak uzunluğunda tırtıllar yapalım. İsterseniz hamuru bir kaç parçaya bölüp tarçınlı kakaolu kırabiyelerde yapabilirsiniz. Ben çoğunlukla tarçınlı ve sadesini yaparım. Tarçında çok güzel bir tad veriyor kurabiyeye. Hazırladığımız tırtılcıkları 180 C sıcaklığındaki fırında 10-15 dakika pişirelim . Üzerlerinin rebgi beyaz kalacak şekilde. Bu kurabiye çok çabuk piştiği için dikkat etmek gerekir. Afiyet şeker olsun..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler