Evet bu kadar laf yeter icraaata geçelim dimi....
TIRTIL KURABİYE
Malzemeler:
125 gr Tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tarçın, kakao
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızz zeytinyağı, şeker , vanilya ve yumurtayı ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra içine kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak akışkan ( çokta sulu değil normal kurabiye hamurundan az daha yumuşak ) bir hamur elde edelim. Hamurdan ırtıl uçlu şırıngaya koyup parmak uzunluğunda tırtıllar yapalım. İsterseniz hamuru bir kaç parçaya bölüp tarçınlı kakaolu kırabiyelerde yapabilirsiniz. Ben çoğunlukla tarçınlı ve sadesini yaparım. Tarçında çok güzel bir tad veriyor kurabiyeye. Hazırladığımız tırtılcıkları 180 C sıcaklığındaki fırında 10-15 dakika pişirelim . Üzerlerinin rebgi beyaz kalacak şekilde. Bu kurabiye çok çabuk piştiği için dikkat etmek gerekir. Afiyet şeker olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder