ZENCEFİLLİ CEVİZLİ KEK




Canım şöyle güzel bir kek yapıp çayla yemek isteyince benimde aklıma bu kek geldi.Pişerken evi mis kokular sardı ,pişip soğumasını zor bekledim:))

MALZEMELER:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
3 su bardağı un

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaseye kırın,çırpın.Daha sonra şekeri katıp yine çırpın.Oda ısısındaki süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın.Tarçın,zencefili katın,unu ve kabartmatozunu eleyerek karışıma ekleyin çırpın.En son ceviz içlerini katıp tekrar çırpıp karışımı margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün.175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin.Bıçak batırdığınızda bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.Ilınınca afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler