Bugün sizlere tatile gitmeden önce yaptığım haşhaşlı çöreklerimin tarifini vereceğim.
Gerek tatlıda gerek tuzluda olsun haşhaşın o çıtır çıtır dişe gelişi çok hoşuma gider.Canım haşhaşlı birşey isteyince tatlı yapmak yerine bu sefer bu tuzlu çörekleri yapayım dedim iyiki de yapmışım çıtırdatarak bir güzel çayımla beraber yedim.
Gelelim tarifimize:
MALZEMELER:
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tepeleme yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Yumurtalardan birini derin bir kaseye kırın diğerinin de sarısını ayırıp beyazını kaseye katın.Diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayıp margarinle yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürüp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Bu ölçülerle 23 adet çörek çıktı.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder