MALZEMELER:
3 tepeleme yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
8 yemek kaşığı şeker
14 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 fiske tuz
ARASI İÇİN:
2 paket vanilyalı pudıng
750 ml.süt
3 yemek kaşığı haşhaş
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurun.Hamurun dörtte birini ayırıp kalanı 22cm.lik margarinle yağlanmış kelepçeli kalıba kenarlarını yükselterek yayın.Ayırdığınız parçayı derin dondurucuya koyun.Diğer tarafta bir tencereye sütü, pudıngi, haşhaşı koyup karıştırarark pişirin.Biraz ılınınca kelepçeli kalıptaki hamurun üstüne dökün.Üzerine dolaptaki parçayı rendeleyin.Hertarafı kaplıcak şekilde hamuru rendeledikten sonra 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın.Üzeri kızarınca (yaklaşık 35-40 dakikada pişti) fırından çıkarın.
Ben soğumasını pek beklemedim ama ılınınca dolaba koyun bir kaç saat dolapta kendini çeksin daha güzel oluyor.Serin serin yiyebilirsiniz.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder