Herkese merhaba :)
Tatilimi yaptım ,dinlendim,gezdim ve döndüm.
Bu güneşli sıcak yaz gününde ismi kış güneşi olan nefis bir tarif vermek istiyorum.Bu tarifi arkadaşım Cihangirden aldım.Yemeğin ismine bakmayın , bu tarifi eğer patlıcanda seviyorsanız mutlaka deneyin.Cihangire bu güzel yemeği bana öğrettiği için teşekkür edip tarifime geçiyorum.
Tarifim dört kişilik.
MALZEMELER:
4 su bardağı kelebek makarna
4 su bardağı ılık su
7 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr.kadar kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet patlıcan
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
tuz
kimyon
karabiber
kırmızı pulbiber
kekik
YAPILIŞI:
İlk önce patlıcanları közleyerek işe başlayın.Ben patlıcanlara fırça ile sıvıyağ sürüp fırında 200 derecede pişirerek közlüyorum.Hem çabuk hem temiz bir közleme yöntemi oluyor.Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ince ince kıyın.Bu bir tarafta beklerken bir tencereye küp küp doğranmış soğanı ve üç kaşık kadar sıvıyağı koyup biraz kavurun.Kıyma ilave edin biberleri ince ince kıyın tuz,kekik,kimyon ve karabiber ekleyin.Bunlar için ölçü vermedim çay kaşığı ile damak zevkinize göre istediğiniz ölçüde katabilirsiniz.Yarım çay bardağı da su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Pişen kıymaya patlıcanları ekleyin kaşıkla bir güzel karıstırıp bu karışımı bir kenara koyun.Diğer tarafta tencereye dört yemek kaşığı sıvıyağ koyup makarnaları karıştırarak pembeleşene kadar kavurun.Daha sonra dört su bardağı ılık su koyup biraz tuz katıp suyunu çekene kadar pişirin.Yoğurduda iyice bir kaşıkla karıştırıp içine sarımsakları kıyın ve biraz tuz katıp karıştırın.Servis tabağına önce makarnaları alın,üzerine patlıcanlı kıymalı malzemeyi dökün bunun üstüne sarımsaklı yoğurt döküp pul biber ile süsleyip servis yapın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder