Sosisli,sucuklu , patatesli ....gibi değişik şekillerinide yapmak mümkün.Banyolu börek dışındaki böreklerin üzerine yumurta yerine zeytinyağ sürüyordum daha güzel ,elde açma börek gibi oluyorlardı bu böreğede sürecektim ama daha sarı olsun diye yumurta sarısı sürdüm.Tarife gelince:
MALZEMELER:
yarım kg.kadar kıyma
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
2 adet yufka
su+sıvıyağ karışımı
üzeri için yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI:
Sıvıyağı tencereye koyun ,kıyma ve küp küp doğranmış soğanı tencereye alın.Salça , tuz karabiber ekleyip bir güzel kavurun.Soğumaya bırakın.Yufkayı düz bir zemine yayın.Bir kaseye yarısına kadar su kalan yarısına da sıvıyağ ekleyin.Yufkaya bu yağlı su karışımından sürün.
Yufkanızı ikiye katlayın yine yağlı su sürüp üçe bölün.Üç adet üçgeniniz olacak.Bunları gül börek sarar gibi sarın yalnız uç kısmından üç dört parmak sarmadan bırakın.Rulo yapılan kısmı bu sarılmamış kısım etrafında döndürün ortası açık gül börek şekli vermiş olacaksınız.Bu orta kısmına iç malzemesinden koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Etrafına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 200 derecedeki fırında pişirin.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder