Yılbaşındaki üçgünlük tatili fırsat bilip sabah kahvaltısı ve ikindi çayı için bu otlu poğaçaları hazırladım,iyikide hazırlamışım kapışıldılar.Bu tarifle 35 adet poğaça oldu.
MALZEMELER:
2 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
3 yemek kaşığı kadar ufalanmış beyaz peynir
dereotu,maydanoz
YAPILIŞI:
Bir yumurtayı derin bir kaba kırın ,diğer yumurtanın beyazını katıp sarısını üstüne sürmek için ayırın.Yumurtaya yoğurt,margarin,sıvıyağ,sirke,tuz ekleyin un ve kabartmatozunu katıp yoğurun.Kıydığınız yeşillikleri ve ufaladığınız peynirleri katıp tekrar güzelce yoğurun.Kulak memesi kıvamına gelince elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üstlerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder