TARHANA YAPIMI VE TARHANA ÇORBASI



Kışın içilebilecek en güzel çorbalardan bence tarhana, hele evde kendiniz yaptıysanız daha da güzel olur.Bizim evde de annem yapar ,kış boyu içeriz.Bu senede yapıldı .Yeni senenin ürünüyle ilk çorbamızı da içtik.İlk önce tarhanayı nasıl yaptığımızı anlatayım sonrada çorbanın tarifini vereyim;
TARHANA YAPIMI:
3kg.kadar un
1/2 kg.yoğurt
2 li ekmek hamuru
1,5 kg.domates
1,5 kg.kırmızı etli biber
1 su bardağı irmik
1/2 çay bardağı tuz
Yoğurdu üç dört gün bekletip biraz ekşitiyoruz.Domatesleri soyup ,rendeleyip kaynatıyoruz.
Biberleride kaynatıp kabuklarını kevgirden geçirerek ayırıyoruz.Bir adet ekmek hamuruna (ikili olanlardan) yoğurt,domates ve biberleri ekliyoruz.Hamura irmik ve tuz ilave edip bir güzel yoğuruyoruz.Büyük bir tepsiye koyuyoruz beş gün kadar mayalanmaya bırakıyoruz.Hamur kabaracaktır günde bir kaç kez hamuru yoğuruyoruz.Hamur parçalanacak kıvama gelince avuç içi kadar parçalara bölüyoruz büyük bir masa örtüsünü masaya yayıp bu parçaları döşüyoruz,bir kaç günde böyle kuruyor daha sonra ovulacak kıvama gelince ovup ufalıyoruz.Kevgirden geçiriyoruz ve yine bez üzerinde kurumaya bırakıyoruz.Bir kaç gün sonra zaten kurur kuruyunca bez torbaya alıp kış boyu yemek üzere saklıyoruz.
TARHANA ÇORBASI:
4,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz tarhana
1/2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
kırmızıpulbiber
nane
Tereyağı tencereye alın içine salça katın ,kavrulmuş kıyma koyun,(Biz genelde kıymalı yaparız siz koymasanızda olur)iyice karıştırın.(yağıda azaltıp biraz sıvıyağ da ekleyebilirsiniz) Suyu ekleyin ,2 kaşık tarhana koyun.Baharatları, tuzu ekleyip karıştırarak pişirin.Afiyetolsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler