MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çay bardağı pudraşekeri
YAPILIŞI:
Süt , su , nişastalar ve pudraşekerini bir tencereye alıp ,karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp mikserle çırpın.Hafis su ile ıslatılmış servis kalıbına yada minik kalıplara dökün.Ben minik kalıplara dökmeyi tercih ettim.Aslında bir çay bardağı gül suyuda katılıyor ama ben tatlılarda gülsuyu sevmediğim için katmadım onun yerine suyun miktarını arttırdım.Kalıplara dökülmüş tatlınızı dolaba kaldırın.Servisten önce pudraşekeri , hindistancevizi yada antepfıstığı ile süsleyin.
Afiyetolsun.Tarifim 4 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder