Bu pastayı yılbaşı akşamı yemek için yaptım.Hafif ve güzel bir pasta oldu.Burdan herkesin yeni yılını kutlarım ,herşey gönlünüzce olsun.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 kutu labne (200gr)
3 yemek kaşığı şeker
2 adet muz
9 yemek kaşığı toz kremşanti(2 poşet)
3 yemek kaşığı kakao
1 adet hazır kakaolu pastaban kek
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kekin birinci katını bir tabağa alın.Bir bardakta ılık su,nescafe ve bir kaşık şekeri karıştırın karışımın yarısıyla keki ıslatın.Yumurtaların akını ve beyazını ayırın akları mikserle kar haline getirin.Başka bir kapta yumurta sarıları,3 kaşık şekeri,labneyi,kakao ve toz kremşantiyi çırpıp krema yapın.Bukarışıma kar haline gelmiş beyazları katın çırpın.Islatılmış kekin üzerine kremayı döşeyin dilimlenmiş muzları dizin.Kekin ikinci katını koyun kalan şekerli nescafeli suyla ıslatın ve kalan kremayı döşeyip hindistan cevizi ile süsleyinAfiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder