MALZEMELER:
2 adet yufka
10 -15 adet sosis
2 adet sivribiber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
üç dört yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber ,kırmızıpulbiber
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
üzeri için bir yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI:
Sosisleri ince ince kıyalım domatesleri soyup küp küp doğrayalım biberleride çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayalım.Bir tencereye sıvıyağ koyup salça ,domates ve biberleri atalım soteleyelim sosisleri ve miktarını isteğe göre ayarladığımız baharatları ekleyelim bir çay bardağı su koyup biraz pişirelim.Sosisler pişip suyunu çekince soğumaya bırakalım.Bir kasedede yarım su bardağı su ve yarım su bardağı sıvıyağı karıştıralım.Birinci yufkayı düz bir zemine yayalım yağlı su karışımından fırça ile sürelim, dört tarafından daha önce muska böreğinde anlattığım gibi katlayalım yufkamız kare olsun ,bıçakla dörde bölelim yine sulu yağ karışımı sürüp sosisli içten koyup katlayıp katlı şekli alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.Bir yufkadan dört kare böreğimiz olacak.Aynı işlemi diğer yufkayada yapıp tepsiye dizelim yumurta sarısı sürüp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder