MALZEMELER :
1 adet kurusoğan
2 tatlıkaşığı salça
5 adet yufka
5-6 adet patates(büyük boy)
1 tatlıkaşığı kırmızıpulbiber
1 tatlıkaşığı nane
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 yumurta sarısı
1 tatlıkaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
üzeri için çörekotu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Patatesleri iyice haşlayıp soyun ve ezip püre haline getirin.Bir tavada soğanları küp küp doğrayıp 3 kaşık zeytinyağıyla öldürün içine salça katıp karıştırın ve püre olmuş patateslere ekleyin.Nane , kırmızıbiber ,tuz ,karabiber ilave edip kaşıkla bir güzel karıştırın iç malzememiz hazır oldu.Yufkayı düz bir zemine yayın, yağ ve suyu bir kasede karıştırıp kaşıkla bir kaç kaşık yufkaya dökün fırça ile yayın.Yufkanın ucunu biraz katlayıp patatesden bir sıra halinde döşeyin ve yufkayı rulo yapın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Diğer yufkalarada patates koyup rulo yapıp tepsiye koyun.Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün, kızarınca çıkarın.Afiyetolsun.
(Benim tepsim küçüktü yufkalarırulo yaptıktan sonra ortadan kıvrık koydum tepsiye görüntü o yüzden böyle oldu.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder