MALZEMELER:
taban malzemesi:
1 su bardağı süt
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı pudraşekeri
4 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 yumurta
dolgu kreması için:
200 gr. labne peyniri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
8 yemek kaşığı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
3 yemekkaşığı jöle (sıcak suda eritilecek)
frambuaz sosu:
200 -250 gr.kadar frambuaz
2 kaşık pudraşekeri
çok az su
YAPILIŞI:
Taban için tüm malzemeler çırpılır.İyice yağlanmış 28cm.lik kelepçeli kalıba dökülüp 180 derecede 15-20 dakika pişirilir.İnce kabarmayan bir kek olacak.Pişip soğuyunca kalıptan çıkarıp kalıbı yıkayın.Hamuru ters çevirip tekrar kalıba koyun.Krema için önce yoğurt ve peynir iyice çırpılır.Başka bir kasede yumurta sarıları ve şeker iyice çırpılır ve yavaş yavaş peynirli karışıma ileve edilir.Süt ile hazırlanan kremşanti de karışıma eklenir ve eritilmiş jöle ve diğer tüm malzemelerde eklenip prüzsüz olana kadar çırpılır.Kalıptaki kekin üzerine dökülüp buzlukta 3-4 saat bekletilir.O dolapta beklerken frambuazda şeker ve az suyla rondoda çekilir.Buzluktan çıkan cheesecake in üzerine sos dökülüp servis edilir.Afiyetolsun.
kaynak:ismek -burak yılmaz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder