3 adet yufka
250 gr.kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
üzeri için çörekotu
YAPILIŞI:
Kıymayı bir tencereye koyup soğanı küpküp doğrayın 2 kaşık zeytinyağı ile kavurun.Salça tuz karabiber ve 1 çay bardağı su ekleyip suyu çekene kadar pişirin.Birinci yufkayı tezgaha yayın.Bir su bardağı su ile bir su bardağı zeytin yağını bir kasede karıştırın.Yufkaya fırça ile su yağ karışımından sürün kenarlarını resimdeki gibi kapatın.Yufkayı kare hale getirince yine yağlı su koyup fırça ile sürün bıçakla dörde bölün.Her parçaya kıymalı iç koyup bohça gibi katlayın.Katlanan kısmı alta getirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Her yufkadan dört börek çıkacak.Böreklere yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 200 derecede kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder