MALZEMELER:
1 adet kabak
1 adet havuç
6 -7 dal ıspanak
2 adet kurusoğan
1 adet patates
1/2 su bardağı haşlanmış kurufasulye
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1.5 litre su
pesto sos için:
1 çay bardağı zeytinyağ
5-6 dal fesleğen
YAPILIŞI:
Kabak,havuç,patates,domates soyup tavla zarı küçüklüğünde küp küp doğrayın.Tencereye bir çay bardağı sıvı yağ koyun.2adet küp küp doğranmış soğanı ve salçayı katın.Sarımsak doğrayıp soteleyin.Daha sonra tencereye su koyun.Sırasıyla havuç önceden ıslatılmış kuru fasulye kabak,patates ve domates ilave edin.Pişmesine yakın bulgur ve ıspanak yaprağı katın.Tuz ,karabiber katıp pişirin.Sebzeler yumuşayınca pişmiş demektir.Sonra pesto sos yapın.1 çay bardağı sıvıyağla fesleğenleri blenderdan geçirin.Yeşil bir sos olacak.Çorbayı servis edince kasedeki çorbalara 1 yemek kaşığı gezdirin.(tıpkı erimiş tereyağı gezdirir gibi.)
Ben yeni öğrendiğim ve çok beyendim pesto sosu .Şiddetle tavsiye ederim,çok güzel bir sos .Çorba,salatalara çok yakışıyor.Kolaylıklar dilerim.Çorba zor gelmesin yapması kolay çok lezzetli bir çorba.Malzemeleri isteğinize göre azaltabilirsiniz.Afiyetolsun.
kaynak:ismek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder