MALZEMELER:
1yemek kaşığı tereyağ
3 adet domates
4 su bardağı su
2 kahve fincanı arpaşehriye
birkaç dal maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Bir tencerede tereyağını eritin.Kabukları soyulmuş rendelenmiş domatesleri koyup suyu ekleyin.Su kaynayınca şehriyeyi katın.Ben arpa şehriye ile yaptım.Tuz ve karabiberi katıp şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.Pişmesine yakın üstüne doğranmış maydonozları katın.Servisden 15-20 dakika önce altını kapatın şehriyeler biraz şişsin sonra servis yapın.Afiyetolsun.
NOT:İçine ince ince kıyılmış yeşil biberde konursa çok güzel oluyor.Birkaç kez denemiştim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder