MALZEMELER:
4 adet yufka
250 gr.beyazpeynir
yarım demet maydonoz
2 adet soda
3 yumurta
1 çaybardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Peyniri ufalayıp doğranmış maydonozla karıştırın.Soda , sıvıyağ,ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın.Yağlı tepsiye 1.yufkayı düz olarak yayın.Sodalı harçı fırçayla sürün.2.yufkayı buruşuk olarak döşeyin.Peynirli maydonozu yayın. 3. yufakayıda buruşuk olarak koyup sodalı harç sürün.En üste 4 .yufkayı döşeyin. Böreği dilimleyip kalan sodalı harcı dökün ve 2 saat bekletin. 200 derece mini fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder