MALZEMELER: 2 kase irmik 4 kase şeker 6 kase su 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı tereyağ 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık YAPILIŞI: Yağları tencerede eritelim .Fıstık ve irmiği koyup rengi açık kahve rengi olana kadar kavuralım.Diğer bir tencerede şekerle suyu karıştıralım, şeker eriyince irmiğe ilave edelim.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Sonra üzerini peçete ile örtüp yarım saat kadar dinlendirelim.Servis tabağına koyup üzerini tarçın yada hindistancevizi ile süsleyelim.Afiyetle yiyelim:):) Not:Arzu ederseniz üzerine dondurma yada çikolata sosuda koyabilirsiniz.çok yakışıyor. |
İRMİK HELVASI
Etiketler:
Tatlilar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder