MALZEMELER:
4 adet yufka
4 tane tombul kemer patlıcan
250 gr.kıyma
2 soğan
1 yumurta
2 domates
2 tane yeşil biber
tuz,karabiber,kırmızı pul biber,sıvıyağ
YAPILIŞI :
Kıyma soğanla kavrulacak.İnce küp küp doğranmış patlıcan ilave edilecek.Baharatlar ilave edilecek.Doğranmış domates biber konup suyunu çekene kadar pişirilecek.Yağlı tepsiye 2 yufka buruşuk şekilde konulacak.Aralarına sıvıyağ gezdirilecek.Ortaya soğutulmuş patlıcan döşenecek.Tekrar iki yufka araları yağlanarak konulup üstü kapatılacak.Üstüne 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağla karıştırılıp sürülecek.Önce dilimlenip sonra fırında kızarana kadar pişirilecek.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder