Merhaba canım blogcanlarımmmmm:)
Bugün ne günü bilin bakalımmmm:) evettt Sülüman günü:) Ne tarifi versem diye düşünürken elmalı kuplarım aklıma geldi,hemen pişirirseniz akşama soğuk soğuk Süloya bakarken yersiniz afiyetle:) Akşama tam çekirdeklik bölüm gerçi :) Heyecanla bekliyorum... bakalım Pargalı'ya neler olacak:)
Bu nefis kuplarımı Sofra Dergisi Mart Sayısı için hazırlamıştım...Şimdi de huzurlarınızda blogcanlarım.
Herkese tatlı tatlı güp güzel bir gün dilerim.
Malzemeler:
3 adet kırmızı elma
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı zencefil tozu
4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı pirinç fındık
Muhallebi için malzemeler:
1 Litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
Süslemek için fındık
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin,
Tencereye alıp üzerine tozşekeri de ekleyip kısık ateşte pişirin.
Tarçını, zencefil tozunu ve fındığı da ilave edip karıştırın.
Kupların yarısına kadar paylaştırın.
Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra kuplardaki elmaların üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kuplarınızı fındık vs. ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Bal Olsun.
Sevgi Dolu Öpücükler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder