Üstünüze afiyet, günlerdir bir ağırlık üzerimde...kollarımı kaldıracak halim yok inanın...Sürekli bir baş ağrısı
Beni bu havalar mı mahvetti acep ne dersiniz blogcanlarım:)
Bitsin şu kasvetli ,yağmurlu havalar biran önce...Güneş ısıtsın içimizi artık...Lıkır lıkır içsek limonataları:) Dondurmaları lüplesek:) yeşil eriklerle mutlu etsek kendimizi:))) Ah ah çok özledim yaz mevsimini benn:)
Bu kadar ağlamadan sonra bir zeytinyağlı tarifi iyi gider değil mi blogcanlarımmmm:)
Bu tarif tüm yer elması sevenlere gelsin:)
Hepinizi öpüyorummmmm ve mutlu mutlu günler diliyorummm
Malzemeler:
1 kg. yer elması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet limon
4 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
sıcak su
Yapılışı:
Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1 limonun suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.
Afiyet Bal Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder