Malzemeler
2 çay bardağı ılık süt
1 tane yumurta
42 gr yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
1 tane yumurta
42 gr yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
için için
sucuk, sosis
kırmızı ve yeşil biber
kırmızı ve yeşil biber
salam, mısır
ayrıca
ayrıca
1 küçük çorba kasesi renlenmiş kaşar peyniri
kekik
1 yumurta sarısı
YapılışıHamur için maya, toz şeker ve sütü maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağ, yumurta ve mayayı karştırıp yoğurun. Üzerine bez örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. 1 tatlı kaşığı kadar küçük doğradığınız iç harçtan koyup kapatıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve kekik serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder