CEVİZLİ SOĞANLI POĞAÇA




Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tane yumurta
1 yumurta akı
42 gr yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
içi için
3 tane soğan
1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
40 gr tereyağ
tuz
Yapılışı
Soğanı küp doğrayıp tereyağında kavurun. Soğuyunca ceviz ve tuzu ilave edip karıştırın. Hamur için maya, toz şeker, su ve sütü maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağ, yumurta, yumurta akı ve mayayı karştırıp yoğurun. Üzerine bez örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp iç harçtan koyun, kapatıp yuvarlak yapıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpip. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler