TRABZON HURMALI MUHALLEBİLİ KUPLAR
Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tane vanilya
1 yemek kaşığı margarin
ayrıca
5 tane trabzon hurması
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Muhallebi için süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırıp pişirin. Ocaktan almaya yakın margarini ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika çırpıp kaselere boşaltın. İyice olgunlaşmış ve yumuşak trabzon hurmalarının kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp blendırda ezin. Toz şekerini katıp ocakta 4-5 dakika pişirin. Soğuyan muhallebilerin üzerine döküp istediğiniz gibi süsleyin.
Etiketler:
Tatlilar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder