KABAK BORANİ




















Malzemeler
6 tane kabak
500 gr kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
Yapılışı
6 su bardağı su ile eti düdüklü tencerede haşlayın. Kabakların kabuklarını çentip yemeklik doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Üzerine haşladığınız eti, nohutu ve etin suyunu ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde yoğurdu, yumurtayı ve unu çırpıp yemeğin suyuyla inceltin. Yavaşça yemeğe ekleyip 1-2 taşım pişirip tuzunu katın. Tereyağında naneyi kızdırıp yemeğe katın.
Hatay yöresine ait bir tariftir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler