KARADENİZ KURABİYESİ




















Malzemeler
250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
6 tane yumurta (ikisinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı krema
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
yarım çay bardağı iri çekilmiş fındık
1,5 çay bardağı üzüm
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
alabildiği kadar un
Yapılışı
Tereyağ, krema, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Limon suyu ile karbonatı karıştırıp köpürtün. Bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Un miktarını kendinize göre ayarlayın, çok ilave etmeyin sert olur. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp elinizle uzatıp rulo yapın. Yumurta sarısı sürüp çatalla çizin ve verev şeklinde kesip yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Tarifi Banu'dan aldım.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler