LOKUM PİLAVI
Malzemeler
500 gr un
1 tane yumurta
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
ayrıca
300 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Hamuru iki bezeye ayırın. 10 dakika dinlendirin. Oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. 3-4 saat bekletin. Hamuru üst üste koyup şeritler hazırlayıp küçük küpler halinde kesin. Tuzlu kaynar suda pişirin. Ayrı bir yerde tereyağında kıymayı kavurup tuz ve karabiber katın. Pişen hamurlarla karıştırıp servis yapın.
Etiketler:
Yemek Tarifleri,
Yöresel Yemekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder