1 paket yaşmaya (42 gr)
1 yemek kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tuz
1,5 kilo un
alabildiği kadar ılık su
Yapılışı
Mayayı 1 çay bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı un ve toz şekerle karıştırıp 15-20 dakika bekletin. Unun içini havuz gibi açıp tuzunu kenarlarına dökün. Mayalı karışımı ekleyip aldığı kadar su ekleyip ekmek hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun. Sert olmasın ele yapışsın, yumuşak bir hamur olsun. Streç filme sarıp iyice mayalandırın. Yuvarlak bezeler yapıp unlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Tepside tekrar 3-4 saat mayalandırın. Bıçakla çizip suyla üzerini ıslatıp susam ve çörek otu serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder