Malzemeler
4 tane yufka
1 bağ ıspanak
10 dilim pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet havuç
tuz
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı
Yıkanmış ıspanakları ince ince doğrayıp tuzla ovun. Çıkan suyunu sıkın. Havuçları rendeleyip tuzla ovun. İlk yufkayı serip üzerine yağlı su gezdirin. Diğer yufkayı üzerine serip tekrar yağlı su gezdirip ıspanakları serpin. 3. yufkayı serip yağlı su gezdirip havuçları serpin. Son yufkayı serip pastırmaları dizip kaşar peyniri serpin. Böreği rulo yapın. 2'ye bölüp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder