ZEYTİNLİ TUZLULAR




Malzemeler
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
ayrıca
1 çorba kasesi zeytin
çörek otu
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış margarine sıvıyağ, tuz, mahlep, yumurta ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamuru streç film arasında hafif unlayarak açın. Kare parçalara kesin. İçine zeytin koyup üçgen kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler