Malzemeler
6 adet patates
500 gr kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
kızartmak için
sıvıyağ
üzeri için
kiraz domates
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Bol sıvıyağda kızartın. Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatını katın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin. Patateslerin yarısını fırın kabına dizin. Kıymalı harcı yayın. Üzerine kalan patatesleri dizin. Üzerine 2'ye böldüğünüz domatesleri dizin. Salçayı 1 su bardağı suda ezip üzerine dökün. Kızgın fıında 10-15 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder