Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana eti
2 adet soğan
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
tuz
karabiber
kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
püre için
4-5 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
tuz
Yapılışı
Etleri 1 çorba kaşığı sıvıyağda rengi dönünceye kadar kavurun. 2 bardak su ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Biberi, domatesi, etleri, tuzu ve baharatı katıp pişirin. Püre için patatesi haşlayıp rendeleyin. Tereyağını eritin patatesleri katıp 1-2 kez çevirin. Tuzunu ve sütü katıp sütü çekinceye kadar pişirin. Püreyi servis tabağına alıp üzerine et sote koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder