Malzemeler
250 gr tereyağ (yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeriyarım limon kabuğu rendesi
3-4 damla dr oetker vanilya aroması
alabildiği kadar un2 çay kaşığı kabartma tozu
top çikolata (bıldırcın yumurtası büyüklüğünde)
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağ ve pudra şekerini elinizle yoğurun. Diğer malzemeleride katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine top çikolata koyup yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder