Malzemeler
100 gr tereyağ
1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı üzüm
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
ayrıca
1 tane yumurta sarısı
susam
YapılışıTencerede sütü ılıtın. Tereyağ ve toz şekeri ekleyip eritin. Unu bir kaba alın, ortasına sütlü karışımı, mayayı, 2 tane yumurtayı, üzümü, tuz ve tarçını ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru portakal büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. 15 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder