Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği bu mübarek gecenizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı Kandiller.
Malzemeler
3 tane yumurta
2 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
kızartmak için
sıvıyağ
şerbet için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. Boza kıvamıda olması gerekir. Yağı kızdırın. Kalıbı önce yağa sonra hamura batırın. Tekrar yağa batırıp hamurun çıkmasını sağlayın. (yağın çok iyi kızması lazım) Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Şerbeti kaynatın. Soğuk tatlıları kaynayan şerbete atıp biraz bekletip servis tabağına alın.
Not: Hamurlar bitene kadar şerbet kaynamalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder