Malzemeler
hamuru için
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta
alabildiği kadar un
ayrıca
1 yumurta sarısı (üzeri için)
6 tane yumurta (arasına)
içi için
1 kilo haşlanmış ıspanak
2 tane soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
tuz
karabiber
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ispanağı tuzu ve karabiberi katın. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 15 bezeye ayırın. Hamurları açabildiğiniz kadar ince açın. Yağlanmış tepsiye birini yayın. İç malzemeden serpin. Bir kat hamur bir kat iç olmak üzere 10 bezeyi bu şekilde hazırlayın. 10. kata ıspanaklı harç yaymayıp bardakla oyuklar yapıp birer yumurta kırın. Üzerine bir yufka daha serin. Ispanaklı harçdan yayın. En üstüne yufka serin. Yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder