BİSKÜVİLİ BALKABAĞI TATLISI


Balkabağının zamanı geçmeden ben denediğim tarifleri paylaşayım istiyorum...Normalde balkabağı tatlısını yemeyen oğlum (bera) bile buna bayıldı...hafif ve güzel oldu ..

Malzemeler:

1,5 kg. balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 paket petibör  bisküvi

Kreması için:

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1pk.vanilya
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 pk. köpürtülmüş şanti
1 su bardağı ceviz

Üzeri için: bol hindistancevizi,damla çikolta

Yapılışı:

Balkabağını doğrayıp şeker ve suyla birlikte pişiriyoruz...Süt, toz şeker,vanilya,un ve nişastayı karıştırıp kremayı hazırlıyoruz soğumaya bırakıyoruz..soğuyunca köpürtülmüş şantiyi katıp karıştırıyoruz...pişen kabakları eziyoruz..borcamın zeminine bir kat bisküvi diziyoruz..üzerine balkabağından sürüyoruz üzerine ceviz serpiyoruz..bu işlemi 4_ 5 kat olana kadar ya da kabak püresi bitene kadar tekrarlıyoruz..en üste kremayı döküyoruz ve üzerini süsleyip buzdolabında bekletiyoruz..afiyet olsun  :)))


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler