4 yumurta
4 yemek kasigi sicak su
1 su bardagindan bir parmak eksik seker
1 turk kahve fincani sut
1 turk kahve fincani siviyag
1 su bardagi un
4 yemek kasigi nisasta
yarim paket kabartma tozu
arasina ve uzerine: 2 poset cirpilmis krem santi
Hazirlanisi:
ilk once yumurtalar ve sicak suyu cirpilir ardindan toz sekeri yavasca ilave ederek cirpaya devam edilir krema kivamina gelen yumurtalarin uzerine sivi yag ve sut ilave edip bi kere ciepilir yada tahta kasiklada kariatirilabilir yumurtanin sonmemesi icin. un nisasta ve kabartma tozunu ayri bir kapta eleyerek karistirdiktan sonra yumurta karisimina ekleyip mikserin dusuk ayariyla cirpilir.yagli kagit serilmis firin tepsisine dokulup isitilmis 170 derecelik firinda pisirilir.20 dakikada pisecektir kekimiz pisen keki tepsiden alip kagidiyla birlikte buuukce dikdortgen mutfak bezlerine rulo yaparak sarilir sogumaya birakilir.soguyan kekimizi dikkatlice acarak kagidini cikartilir icersine cirptigimiz krem santi yada krema surulur cileklerle lezzetlendirilip yavasca rulo yapilir uzerinide kremsantiyle kaplanir istenilen susleme sekli yapilip en 2 saat buzdolabinda sinlendirilir..Afiyet olsunn :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder