Malzemeler
300 gr kiraz yaprağı
1 çorba kasesi yarma
tuz
3 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
ayrıca
4 tane soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Yarmaya su ve tuz katıp yoğurun. Kiraz yaprağını 1-2 dakika haşlayın. Yaprakların içine yarmalı harçtan koyup ince ince sarın. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tabak kapatın.
Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Yoğurtlu karışıma 3-4 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Pişen dolmada su kalmışsa süzün. Yavaş yavaş yoğurdu ekleyip bir iki taşım kaynatın. Ayrı bir yerde soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Tabağa aldığınız yemeğin üzerine döküp, servis yapın.
Malatya yöresine ait bir yemektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder