MALZEMELER
3 adet orta boy kabak
200 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
tuz, karabiber, zeytinyağı
kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuklarını soyup, ortadan ikiye uzunlamasına kesin.İç kısımlarını ayırın.Kabakları kaynar suda (tuz da ekleyin suya) biraz yumuşayana kadar pişirin.
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun,ardından ince doğranmış biberleri ekleyip biraz daha kavurun.Kıymayı katıp kavurmaya devam edin.İnce doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra domatesler de piştiğinde yemeğimizin içi hazırlanmış oluyor.
Haşlanmış kabakları fırın kabına alın, içlerini kıymalı harcınızla doldurun birazcık da su ekleyin kabınıza ve 170 derecelik fırında pişirin.10-15 dk. sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peynir rendesi serpin, tekrar fırına verin.Kaşar peynirleri kızardığında yemeğiniz hazır.Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder