KAYTAZ BÖREĞİ



Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket ınstant maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar ılık süt
üzeri için
400 gr kıyma
2 tane soğan
4 adet sivri biber
tuz
karabiber
pulbiber
1 yemek kaşığı salça
ayrıca
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İçini hazırlamak için soğanı ve biberi robottan geçirin. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ gezdirin. 5 dakika bekletin. Hamuru elinizle inceltin. Kare şekli verip tepsiye alın. Üzerine harçtan yayın. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler