MASCARPONE KREMALI KEMALPASALI KUP!!!


Arkadaslar buralar oyle sicakki yakip kavuruyor.. gec kalinmis sicaklar aslinda bizimkisi olsun yinede Allah'ima bin sukur hic gunes goremeyecegimizi dusunmeye baslamistik neredeyse.. okadar sert kis gecirdikki yazida hakettik;))
Neyse bu sicak gunlerde pekde guzel gitti bu tatli..oturduk arkadaslarla yedik;)belki boyle bir tatli vardir yada buna benzer ama ben kendim dogaclama yaptim bu kuplari gercekten tadilmaya degerde olduu...

tarifimize gelince coook basit...

Malzemeler:
*1 kutu mascarpone(250 gr)
*75 gr seker
*3 yumurta
*kemal pasa tatlisi(yapacaginiz kup sayisi kadar)+istenilen olcude seker ve su..
*1 paket istenilen jole turu(ben visneli kullandim)

Yapilisi: ilk olarak kemalpasa tatlilarimizin miktari az oldugu icin herkes kendi agiz tadina gore az seker ve suda hazirladiktan sonra sogumaya birakalim...
 Yumurtalarimizin beyazlarini ve sarilarini ayiralim sarilarinin uzerlerine sekeri ekleyip iyice cirpalim krema kivamina gelene kadar... ardindan mascarponu ekleyip bir iki dakika daha cirpalim..Ayirdigimiz beyazlarin uzerine bir fiske tuz ilave ederek kar haline gelene kadar cirpiyoruz ve mascarpone karisimina ekliyoruz bu asamada yavas yavas birbirine yediriyoruz(tramisu kremasinin aynisi)

ve kuplarimizi yariya kadar krema koyup uzerlerine birer tane kemalpasa tatlimizdan koyuyoruz tekrar krema dokuyoruz uzerlerinde jole payi birakiyoruz..en son olarakta 1 paket joleyi uzerindeki hazirlama sekline gore hazirlayip kuplarin uzerine dolduruyoruz ve kuplarimizi buzdolabina kaldiriyoruz istenildiginde buz gibi yenmeye hazirr!!!

afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler