Merhabalar efendim, kumpir demek ne kadar doğru olur bilemiyorum kumpircik de diyebilirsiniz.Bizim evde genellikle Gülce için yapılır ve çok severek tükettiği için de annesini çok mutlu eder.Deneme yanılma yoluyla yaptığımız bu kumpirciklerden siz de çocuklarınıza yapabilirsiniz.Patates kızartmasına bayılan, ancak haşlanmışını sevmeyen kızlarım içim patates yedirmenin bir diğer yolu diye düşünüyorum.Bu arada mikrodalga fırın zararlı mıdır, değil midir tartışmasına girmek de istemiyorum.Ben mutfakta sıklıkla kullanıyorum, siz de kullanıyorsanız ve denemek isterseniz işte tarifimiz...
MALZEMELER
küçük ya da orta boy patates
tereyağ
kaşar peyniri
ketçap
HAZIRLANIŞI
Patatesleri iyice yıkadıktan sonra bütün ve kabuklu şekilde mikrodalga fırında pişirin.Burada sıcaklık derecesi ve süre belirtemiyorum çünkü her markanın farklı ayarları var.Tavsiyem orta ısıda kontrollü olarak pişirmeniz, fırından çıkarıp patateslere kürdan batırın içinin pişip pişmediğini böylece anlayabilirsiniz.
Patatesler piştiğinde ortadan ikiye kesin, bir parça tereyağı katarak patatesin içini karıştırın.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve ketçap sıkarak (zeytin, mısır, mayonez, turşu vb. katabilirsiniz, Gülce karışık sevmediği için ben katmadım.) sıcak sıcak tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder