MALZEMELER:
3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
tereyağ
tuz, karabiber, su
aspir(yalancı safran)
YAPILIŞI:
Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın, biraz su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.İyice yumuşayınca blendırla ezin.
Ayrı bir kapta tereyağını eritin, soğanı yemeklik doğrayıp kavurun,kavrulunca unu ekleyip biraz daha kavurun.Bu karışımı çorbaya ekleyin.Çorbanın iyice pütürtüsüz olmasını isterseniz blendırla bir kez daha ezin.Suyunu kontrol edip çorbanın kııvamını ayarlayın.İsterseniz su yerine bir miktar süt de ekleyebilirsiniz.
Tuz, karabiber ve aspir ekleyip bir taşım kaynatınca çorba hazır.Herkese afiyet olsun.
Aspir mutfağımda yeni yeni kullanmaya başladığım bir baharat.Kullananlar zaten bilir, bilmeyenler için söyleyeyim, özellikle çorbalara görüntü olarak çok yakışıyor bence.Benim resimde çok belli olmadı ama minik kırmızı laleleri andırıyor görüntüsünü.Lezzetine gelincede baskın, belirgin bir tadı yok.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder