PATATES ÇORBASI


         MALZEMELER:

   3 adet orta boy patates

   1 adet kuru soğan

   2 yemek kaşığı un

   tereyağ

   tuz, karabiber, su

   aspir(yalancı safran)

      YAPILIŞI:

   Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın, biraz su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.İyice yumuşayınca blendırla ezin.

    Ayrı bir kapta tereyağını eritin, soğanı yemeklik doğrayıp kavurun,kavrulunca unu ekleyip biraz daha kavurun.Bu karışımı çorbaya ekleyin.Çorbanın iyice pütürtüsüz olmasını isterseniz blendırla bir kez daha ezin.Suyunu kontrol edip çorbanın kııvamını ayarlayın.İsterseniz su yerine bir miktar süt de ekleyebilirsiniz.

    Tuz, karabiber ve aspir ekleyip bir taşım kaynatınca çorba hazır.Herkese afiyet olsun.

    Aspir mutfağımda yeni yeni kullanmaya başladığım bir baharat.Kullananlar zaten bilir, bilmeyenler için söyleyeyim, özellikle çorbalara görüntü olarak çok yakışıyor bence.Benim resimde çok belli olmadı ama minik  kırmızı laleleri andırıyor görüntüsünü.Lezzetine gelincede baskın, belirgin bir tadı yok.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler